Як правильно підібрати розмір велосипеда?

     Найращий спосіб визначити, який розмір рами велосипеда Вам потрібен - це відвідати магазин представника Kellys у Вашому місті. Список магазинів, де можна придбати велосипед Kellys, Ви можете переглянути в розділі  "Де придбати". Вони найкращим чином організовані, щоб допомогти Вам з цим важливим питанням. Також у магазині є велосипеди різних розмірів, які Ви зможете приміряти, а продавці-консультанти зможуть побачити Вашу посадку на різних велосипедах і допомогти з вибором.

     Та все ж існують деякі початкові правила підбору розміру рами, на основі зросту людини, але це лише початкова точка для правильного вибору. Анатомічні розміри кожної людини (довжина рук, ніг, тулуба) дуже відрізняються і можуть призвести до вибору різних розмірів навіть при однаковому зрості.

     Нижче наведені орієнтовні дані, які можуть служити відправною точкою при виборі:

Зріст           МТБ / Гібрид, дюйм               Шосе, см
<1,57 м            13/14                                43/47
1,60 м              13/16                                47/50
1,68 м              16/18                                50/52/54

1,75 м              18/19,5                             52/54/56
1,80 м              19,5/21                             54/56/58
1,88 м              21/22                                56/58/60
1,95 м              22/25                                58/60/62
2,0 м                25                                     60/62


     Ця таблиця дуже приблизна, тому краще остаточно вибирати розмір шляхом примірки велосипедів в двох відповідних ростовках.

     Якщо Вам підходять два розміри, то краще орієнтуватися на менший. Набагато простіше змінити посадку шляхом налаштувань або заміною компонентів на меншій рамі, ніж на більшій. Всі можливості настройки і регулювання посадки Вам завжди пояснять і допоможуть зробити продавці консультанти магазину, де продаються велосипеди Kellys.

Вибір велосипеда для дитини:

     Аналогічна ситуація і для дитячих велосипедів Kellys. Зріст і вік дитини не можуть замінити візит в магазин та примірку декількох відповідних за розміром велосипедів. Це дуже важливо, так як вибір ще залежить і від умінь та навичок дитини їздити на велосипеді. Для досвідченого і вмілого райдера буде набагато зручніше їздити на більшій рамі, та якщо Ваш син чи дочка тільки вчиться їздити, або погано володіє навичками, то краще вибирати розмір трохи менший, навіть якщо ці дві дитини одного віку і зросту.

     Нижче наведена орієнтовна таблиця вибору рами за зростом:

                                                                                                                                                           Таблиця розмірів дитячих велосипедів Kellys

Зворотній зв`язок